Vierailulla Minä ja Me -maailmassa

Aloittaessani tutustumaan Minä ja Me -valmennuksen eri jaksoihin sympaattisen näköisen botin kanssa, en oikeastaan täysin tiennyt mihin olin ryhtymässä. Olisiko valmennuksesta mitään hyötyä henkilökohtaisesti juuri minulle?

Mitä hyötyä olisi käydä keskustelua jonkun kanssa, joka ei ole edes oikea ihminen? Pian minulle kuitenkin selvisi, että koska botin takana on aitoja, asiantuntevia ja osaavia ihmisiä, heijastuu se vahvasti keskustelun laatuun ja tunnelmaan, jättämättä ollenkaan kylmää, tönkköä tai robottimaista vaikutelmaa.

Nyt jälkikäteen, kun pohdin mitä minulle oikein jäi valmennuksesta käteen, niin monikin asia. Ensinnäkin haluan sanoa sen, että se sopii sinulle, joka haluat oppia lisää itsestäsi ja muista, tehdä omasta sekä muiden työskentelystä vaivattomampaa, ja kehittää sellaisiakin taitoja, joita et välttämättä edes ole ollenkaan sisäistänyt taidoiksi.

Usein tulee kiinnitettyä huomiota muihin ihmisiin: miten he käyttäytyvät, kuinka he ilmaisevat itseään, onko heidän kanssaan mukava tehdä töitä, tai muuten viettää aikaa yhdessä. Moni meistä kiinnittää vähemmän huomiota siihen, että onko minun kanssani helppo olla, tai tehdä tiimityötä? Kuinka itse vaikutan ilmapiiriin? Miten minä voisin vaikuttaa positiivisella tavalla muiden työskentelyyn? Pienilläkin asioilla on suuri merkitys.

Kun opimme kiinnittämään huomiomme näihin pieniin, merkityksellisiin asioihin, onnistumisia vahvistavalle tekemiselle jää enemmän tilaa ja aikaa. Jokainen meistä on ainutlaatuinen persoona ja erilaisten ihmisten toimiva yhteistyö kantaa meitä muuttuvassa ympäristössä. Kun olemme kilttejä itsellemme ja muille, teemme yhteistyötä ottaen huomioon omat ja muiden vahvuudet, pääsemme paljon pidemmälle kuin olisimme päässeet yksin. Yhdessä olemme vahvempia.

Minä ja Me -menetelmä on pitkän prosessin tuloksena kehitetty, täysin uudenlainen mikro-oppimiseen perustuva digitaalinen työyhteisötaitojen kehittämisen työkalu. Sen avulla edistetään ja vahvistetaan muun muassa itseohjautuvuutta ja tiimityöskentelytaitoja.

Jos menetelmä kiinnostaa sinua niin halutessasi löydät lisää aiheesta: minajame.fi

Restonomi Suvi Vieremä eli Super-Suvi työskentelee Minä ja Me projektissa.