Pohdintakirja: Minä ja Me – Vahvana tulevaisuuteen

Kirjan tekijä Marja Viluksela kiteyttää kirjan tarkoituksen näin: uudistumisen taidot ja muutoskestävyys kantavat poluillamme tulevaan.

Kirja esittää sinulle tuhat kysymystä, mutta antaa myös keinot löytää vastauksia: Millä pärjäämme muuttuvan maailman keskellä? Huolehtimalla itsestämme, taidoistamme, hyvinvoinnistamme, muutoskestävyydestämme ja toisistamme. Kirja on kohdennettu metsäalalle, mutta teemat ovat samoja ihan millä tahansa alalla. Tämä pohdintakirja sisältää videoita, pieniä tehtäviä ja omaa pohdintaa tukevia valmentajabotteja.

”Toimintaympäristö ja työ ovat jatkuvassa muutoksessa. Suunnat voivat myös yllättää. Kehittymisen tarpeesta on tullut pysyvä tila. Se voi tuntua haasteelta tai kuormittavalta. Samalla se tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja hyvinvointia, kun osaa tunnistaa omat vahvuutensa, kasvattaa niitä ja tehdä muutoksia toimintatapoihin”, Marja kuvailee ja jatkaa:

”Kehittyminen ja ajassa eläminen tarkoittavat myös oman identiteetin monipuolista tutkailua ja ohjailua. Näkemys omasta toivotusta ammattilaisuudesta muuntuu kokemusten, pohdintojen ja vuorovaikutuksen kautta.”

Mitä sinulle tarkoittaa olla ajassa elävä oman alasi ammattilainen?
Miten se näkyy arjessasi?
Miten laajennat näkökulmaasi?
Millainen rooli osattavilla asioilla on tänään työssäsi?
Millainen se voisi olla tulevaisuudessa?
Mitkä ovat valttikorttisi?
Mistä saat tukea ja inspiraatiota omalle uudistumisen polullesi?
Kenellä ovat oman elämäsi avaimet?

Voit ladata kirjan tästä.